×

Hur fungerar Relining?

Relining har blivit en allt mer populär metod

Reparera gamla och trasiga avloppsrör utan att behöva göra stora och kostsamma ingrepp. Men hur fungerar egentligen denna teknik? I den här bloggtexten kommer jag att förklara grundläggande principerna bakom relining och hur det kan hjälpa till att hålla dina avloppsrör i gott skick.

Relining är en metod som används för att reparera avloppsrör från insidan

Hur fungerar Relining?

Istället för att byta ut hela röret, vilket kan vara en mycket kostsam och tidskrävande process, används en teknik som gör det möjligt att applicera ett tunt lager av polymer på insidan av röret. Polymeren härdar sedan och bildar en ny, stark yta som skyddar röret mot framtida skador.

För att applicera polymeren används en flexibel slang som placeras inuti det gamla röret. Slangen är täckt med polymer och pressas sedan mot rörets insida. När polymeren härdar fäster den sig till rörets väggar och bildar en ny, tät yta som är resistent mot både vatten och kemikalier.

Relining är en mycket effektiv metod

för att reparera avloppsrör som har blivit skadade på grund av ålder, slitage eller korrosion. Det är också en miljövänlig metod eftersom den inte kräver att gamla rör avlägsnas och ersätts med nya, vilket kan orsaka en betydande mängd avfall.

En av de stora fördelarna med relining är att det är en snabb och kostnadseffektiv metod för att reparera avloppsrör. Processen tar vanligtvis bara några timmar att slutföra, vilket gör det möjligt för fastighetsägare att snabbt återgå till normala aktiviteter. Dessutom är relining mycket mer kostnadseffektivt än att byta ut hela röret, vilket kan spara fastighetsägare tusentals kronor i reparationskostnader.

Slutsatsen är att relining är en innovativ teknik som gör det möjligt att reparera avloppsrör utan att behöva byta ut hela röret. Genom att använda polymer för att skapa en ny, stark yta på insidan av röret kan fastighetsägare undvika kostsamma och tidskrävande reparationer. Om du har problem med dina avloppsrör och funderar på att använda relining, kontakta en certifierad reliningexpert för att diskutera dina alternativ.

28 Mar 2023

BEGÄR EN GRATIS OFFERT IDAG

Ta kontakt med oss idag för att få ett fast pris på er Relining. Vi finns på ett direktnummer alla vardagar och svarar på alla mejl inom några timmar.

Gratis offert